Om Såseriet

Hur allt blev såsigt värre...

Idén till Såseriet startades våren 2023 då jag, Patrik, blev som många andra i hantverksölbranschen, offer för det krisande ekonomiska läget inom branschen och fick gå. Men som rörläggare i grunden så var inte nytt arbete ett problem, däremot fanns en längtan till att göra något eget, kreativt och på egna villkor. Och med ett tioårigt intresse för chiliodling, fermentering och tillverkning av chilisåser så blev Såseriet en idé som började locka mer och mer!

Så istället för öl eller rör så blev det chilisås! Såseriet var fött! Under de första månaderna lånades köket hos vännerna på Spike Brewery (TACK!) i Slakthusområdet i Gamlestaden och i december 2023 flyttades allt till vår första egna produktionslokal vid Holländareplatsen 7, också det i Gamlestaden men uppe vid SKF.

I februari 2024 var produktionen äntligen igång där och till våren/sommaren 2024 planeras även butik öppnas på samma adress, då som en liten deli med närodlat, småskaligt och självklart en hylla med chiliorienterade produkter, både egna och andras! Så håll utkik! Och är ni intresserade av att sälja in produkter till vår framtida butik, mejla oss gärna!

Vad är vår grundidé?

Vår fokus ligger i huvudsak på fermenterade chilisåser, milda som starka och med allt från klassiska stilar till lite mer experimentella varianter. Målet är alltid balans mellan hetta och smak, oavsett styrkenivå.

Inför julen 2023 så tog vi fram en chilisenap som döptes till Dödssenap, vilket blev så populär att det kommer bli en stående produkt i vårt sortiment. Utöver detta gör vi även chilipulver utav resterna av de fermenterade chilis vi gör våra såser på (en del passeras nämligen för att få en slät sås).

Alla våra såser är också helt fria från animaliska produkter, dvs helt veganska.